Om onze online groepsquiz te spelen, raden we aan om te presenteren via groepsgesprek. Maar hoe gaat dat dan precies in z’n werk? Wel, dat lichten we graag wat verder toe in deze blogpost.
De populariteit van alles online is sinds de start van de corona-maatregelen de lucht ingeschoten. Zo ook de populariteit van bellen met een smartphone, tablet of laptop via het internet.
Videogesprekken worden gevoerd onder collega’s, familieleden, vriendengroepen…
Een van de vele handige functies van bepaalde videoconferentie-software, zoals dat heet, is namelijk het feit dat je je scherm kunt delen.
Dat wil zeggen dat je gesprekspartners niet enkel jouw gezicht zien en je stem horen, maar ze kunnen ook meekijken met wat er op jouw computerscherm gebeurt. Ideaal dus om, zeg maar… een quiz te presenteren?!
De meeste mensen weten tegenwoordig wel welke videoconferentie-softwarepakketten op de markt zijn, maar toch geven we nog even een snel overzicht van de bekendste waarmee je ook je scherm kunt delen:
Wat hebben al deze softwarepakketten met elkaar gemeen?
Ja, ok, buiten het feit dat ze alledrie bestemd zijn om virtuele groepsgesprekken te voeren... Ze hebben namelijk zowel een gratis versie als betalende versie.
De gratis versies zijn meestal beperkt in tijd en aantal toegelaten deelnemers.
Het antwoord is ja... en neen.
Speel je een quiz in een gemoedelijke sfeer met een kleine, hechte bende? Dan zal een gratis versie van een van deze softwarepakketten waarschijnlijk wel volstaan.
Al bestaat de kans dat je achter een bepaalde tijd een nieuw groepsgesprek zult moeten starten, en opnieuw de deelnemers uitnodigen. Maar dit heeft geen invloed op de quiz zelf, aangezien deze wordt bestuurd via ons platform.
Organiseer je een groter en professioneler evenement? Dan kijk je toch beter voor een betalend account.
Maar dankzij de huidige maatregelen waarbij thuiswerk de norm is, bestaat er een grote kans dat iemand binnen jouw netwerk wel een betalend account heeft voor een van deze softwarepakketten.
Ok! Nu weten we dus al dat er zoiets bestaat als een groepsgesprek waarin we niet enkel ons mooie gelaat kunnen delen met anderen, maar ook ons computerscherm.
Maar hoe gebruik je zo’n videoconferentie-software nu precies om een online groepsquiz te spelen?
De quizpresentatie modereren gebeurt volledig via ons online platform. Je start de quiz, je selecteert de volgende vraag, je kiest wanneer de ploegen kunnen antwoorden, je toont de resultaten… Met andere woorden, je hebt volledige controle over het verloop van de quiz.
Ook het ingeven van de antwoorden door de quizploegen gebeurt via ons online platform.
… Maar je bent natuurlijk niet veel met een spectaculaire quizpresentatie als enkel jíj deze kunt zien!
Nu doet de videoconferentie-software zijn intrede. Via een virtueel groepsgesprek kun je jouw scherm en dus jouw quizpresentatie delen met alle deelnemers.
Nu kan iedereen jullie professionele quizpresentatie meevolgen én kunnen ze de presentator ook zien en horen. Zo kun je de quiz als een echte quizmaster gaan presenteren, met de nodige grapjes en wist-je-datjes!
Bovendien voorzien deze softwarepakketten ook in de mogelijkheid om de interactie aan te gaan met de deelnemers via de ingebouwde chat-functie of door te praten via de microfoon. (Je kunt ook de microfoons van anderen tijdelijk dempen, zodat de quizpresentatie niet onnodig wordt verstoord.)
Hier verwijzen we graag naar tal van goede handleidingen die online te vinden zijn.
Klinkt bovenstaande te ingewikkeld, of te veel werk?
Bekijk dan zeker eens onze livestreamquiz-formule!
Hierbij stellen wij niet enkel de quiz op, maar we organiseren en presenteren de quiz ook volledig. Wij doen dit niet via videogesprek, maar gaan nog een stapje verder.
Wij streamen de quizpresentatie live via YouTube, met professionele quizmasters. Via de chat-functionaliteit is er ook steeds interactie mogelijk tussen de deelnemers en de quizmasters.
Meer weten over onze livestreamquiz?